Passo Tonale

Pister i Adamello Ski 

41 st: 12 Blå, 23 röda och 6 svarta.


Liftkapacitet: 32.000 pers/time

Liftar i allt: 29

Släpliftar: 7

Stolliftar: 19

Kabinliftar: 3

Passo Tonale

(1900 m ö h), Trentino, Italien


Ni finner här fantastisk, snösäker skidåkning på hög höjd som passar alla. Enligt vissa har vi här Italiens bästa off-pist. Passo Tonale, Ponte di Legno och Temu har ett varierat, sammanlänkat skidområde med totalt 120 km pist.


Den maximala fallhöjden 1800 meter från Presenaglaciären ner till Ponte di Legno är bland de största i Italiens alpvärld och systemet är verkligen på frammarsch vad gäller popularitet.


Liftköer är ändå väldigt sällsynta i de välpreparerade pisterna med undantag för några liftar som skidskolan använder. Barnen har ett eget område och skidskolan är en av Italiens bästa.


I Passo Tonale högst upp i systemet ligger backarna breda som boulevarder och de lockar till sköna carvingsvängar när sikten är god. Perfekt för åkare med ambitioner att öka sin förmåga.


Glaciären Presena erbjuder skidåkning upp till 3016 möh och här uppifrån löper en av Alpernas största utmaningar: pisten Paradiso som suger musten ur även den bäste.


Offpistmöjligheterna är stora och du bör testa den opistade löpan Cantiere som efter 10 kilometers åkning och 1200 meters fallhöjd ger även den vältränade härlig mjölksyra.


Cantiere - underbar offpist i Passo T (Youtube)

Glaciären Presena och pisten Paradiso

Mulna dagar erbjuder Temu och Ponte di Legno skyddad åkning i skogsterräng. Här lade en viss Ingemar Stenmark ett och annat träningspass under sin karriär. Backarna här kräver mer av åkaren.


Skidområdet erbjuder ett gott utbud av mat och dryck på mestadels solbelysta uteserveringar. Den frusne stannar till och klämmer en Bombardino för att värma sig. Var du än befinner dig i byn har du närhet till liftar, backar och restauranger.


Närheten till skidområdet Marilleva/Madonna di Campiglio ger möjlighet till en helt komplett skidupplevelse. Man når detta skidområde med skidbuss som ingår i liftkortet. 


Ta chansen att upptäcka härliga Passo Tonale!

Resorna sker med resegaranti ställd till kammarkollegiet och omfattas av Paketreselagen

Innehar F-skattesedel

Copyright © All Rights Reserved                                                                                                                       


Kontakt: 0738107685

                                                                                                                                                                           hasse@italienresan.net